Sziasztok!
Nagyon nagy bocsánatkérés, amiért nem írtam, pedig ígértem húsvét előttre, és utánra, csak aztán elmaradt a fotókészítés, meg nem is csináltam tortát, de azért felteszek három képet, amiket még húsvétkor készítettem rendelésre.
Ez egy 10 tojásos keményítős piskótából készült, és párizsi csokikrémmel van töltve, a bevonat fondant, de ha valaki fekete színezéssel akar próbálkozni, NE TEGYE, mert csak szürkét fog kapni, úgyhogy inkább előre színezett fondant vegyetek, vagy airbrush-sal fújjátok le. :)
Ő egy oroszkrém torta, 6 tojásos keményítős piskótából készült a krém receptje pedig a következő:
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 3 dl tej
- 30 g zselatin
- 6 dl tejszín
- vaníliaaroma
- rum
A tojásokat, a tejet, ízlés szerinti rumot és a cukrot gőz fölött addig melegítjük, amíg puding sűrűségű nem lesz. Hozzáadjuk a zselatint (én Dr. Oetker zselatin fixet szoktam használni, minimális mennyiségben, és azt is inkább a tejszínhabhoz keverem) és kicsit kihűtjük, de még ne kössön meg. A tejszínt habbá verjük a vaníliaaromával vagy vaníliás cukorral (fele-fele arányban szoktam habtejszínt és növényi habalapot használni), a felét, de lehet hogy inkább 4 dl-t hozzákeverünk a krémhez, a maradékot a bevonáshoz tesszük félre. A 6 tojásos piskótát egy 23 cm-es tortaformában sütöttem, és 3 részre tudtam vágni. Ehhez a mennyiségű piskótához csak 3 tojásból csináltam a krémet. A póni figurát a tetejére pedig fondantból csináltam.
Ő pedig egy ananászos tejszínes torta, szintén 6 tojásos keményítős piskótából készült, a krém is ugyanaz, mint az előzőnél, csak a tej helyett ananászlét használtam, és minden réteg közé került ananász is, egy konzerv pont elég egy ekkora tortához. A virágot marcipánból készítettem.
Remélem tetszenek a receptek, jövőhéten egy diabetikus és egy feketeerdő tortát sütök, igyekszem hamar feltölteni azokat is. :)